Sinterklaas vieren

keep-calm-and-celebrate-sinterkerst-1.png

Ik denk dat bijna iedereen het wel leuk vind om sinterklaas te vieren, maar soms heb je een klein budget of minder tijd en moet je een andere activiteit verzinnen. Ik wilde met jullie een aantal ideeën doornemen. Deze ideeën kun je ook nog na 5 december doen. Dan noem je het gewoon Sinterkerst!

– Suprises maken en een rijm, dit is een nogal cliché idee. Maar je kunt ook alleen rijmen en een cadeau doen bijvoorbeeld. Als je minder tijd hebt of gewoon geen zin in al dat geknutsel.

– Een doorgeef spel doen. Je kunt dit spel ook nog zelf maken als je dit leuk vind door zelf opdrachten te verzinnen of kaartjes te maken. Bijvoorbeeld als je 1 of 6 gooit mag je een opdrachtkaart pakken (hier kan bijvoorbeeld geef een cadeau naar links op staan of zing een sinterklaas liedje). Ook staan er op internet al voorstellen voor zo’n spel dus dit kun je natuurlijk ook even bekijken. Meestal is de eerste ronde met de cadeautjes nog ingepakt en de tweede ronde met de uitgepakte cadeautjes. Het leukst is als je een kookwekker zet op een random tijd, zodat niemand weet wanneer je de cadeautjes niet meer kunt ruilen. Als de wekker gaat stopt het spel en moet je de cadeautjes houden. Het is wel zo sportief om iedereen iets te gunnen natuurlijk!

dobbelspel21
Dit is een voorbeeld van regels voor zo’n spel.

– Vroeger deden wij thuis altijd een zelfgemaakt ganzenbordspel. Op het bord stonden een aantal vakjes met vaste opdracht net zoals bij het echte spel, zoals sla een beurt over. Maar er stonden ook zwarte pieten op, waarbij je een cadeautje uit de zak mocht pakken. Als kind vond ik het maken én spelen van dit spel helemaal geweldig en natuurlijk stiekem nog steeds.

– Ook een gezellig uitje is een idee, bijvoorbeeld uit eten gaan of naar de bioscoop. Ik kwam er een aantal jaar terug achter dat op 5 december bijna niemand naar de bioscoop gaat, dus heerlijk rustig van een avondje uit genieten.

Ik hoop dat jullie hier wat leuke ideeën uit gehaald hebben en veel plezier met het uitvoeren hiervan!

Plaats een reactie