Omgekeerde invlecht

De omgekeerde invlecht geeft een effect alsof de vlecht op je haar ligt. In tegenstelling tot de normale invlecht die gewoon ‘tussen’ je haar zit. Ik vind dit er persoonlijk net iets mooier uitzien, terwijl het totaal niet moeilijker is. Het enige wat je in het begin moet doen is wennen aan het tegenovergestelde doen van wat je normaal doet. Ik krijg redelijk vaak complimenten over deze vlecht.

WIN_20151017_104245

Zo ziet de omgekeerde invlecht eruit. Je maakt deze vlecht door net zoals met een normale invlecht 3 gelijke plukken te pakken. Het verschil is echter dat je de plukken onder de middelste pluk vlecht, in de plaats van eroverheen. Je pakt dus een pluk van de kant en kruist deze onder de middelste door, daarna doe je de andere zijkant. Na de eerste keer pak je telkens als je dit doet een pluk haar erbij dat nog niet in de vlecht zat. Zo maak je dus de omgekeerde invlecht.

Aan het einde kun je de plukken iets meer uit elkaar trekken, zodat de vlecht wat breder wordt. Dat heb ik hier wel gedaan, alleen moet je niet te ver uit de vlecht trekken.

Plaats een reactie