Fietsvakantie, iets voor jou?

Ik had vorig jaar net zoals velen anderen op de vraag uit de titel nee gezegd.
Maar mijn vrienden vonden het erg leuk om vorig jaar een fietsvakantie in Nederland te houden en haalden mij dus over.
En ik moet eerlijk zijn, het was een super vakantie.

fietsen-zeeland-groot-638x330

We huurden trekkershutten op campings, die zijn speciaal voor zulke vakanties en meestal voor 4 personen. Je kunt er ook in koken en er zijn meestal 2 stapelbedden.
Wij ging met 6 mensen en hadden dus ook nog een tent mee, maar sommige dagen hoefden we die niet op te zetten. Na lange dagen fietsen nog koken en een tent opzetten was soms erg zwaar.
Het beste van een fietsvakantie is dat het zo goedkoop is, naast het fietsen heb je niet heel veel tijd om andere dingen te doen en trekkershutten kosten heel weinig per nacht. En we deden overdag onder het fietsen in een stad die we tegenkwamen boodschappen dus het eten kostte ook weinig.

Het fietsen is ook echt super gezellig, je hebt veel contact met elkaar, maar ook andere mensen willen je snel helpen. Zo mochten we op de camping een fietspomp lenen zonder dat we het gevraagd hadden en kregen we door het slechte weer en omdat we pas in de nacht aankwamen een bungalow ipv trekkershut van een campinghouder. Ook random gesprekjes met mensen in de stad was geen uitzondering. Kortom super gezellig!

Je kunt zelf beslissen waar je begint en waar je heen fietst, ik raad je wel aan om ook een of meerdere rustdagen tussendoor te plannen. Ook moet je niet teveel kilometer op een dag plannen, want je fietst altijd wel een klein stukje om. Een dag hebben wij 80 km gefietst en een lekke band gekregen, die dag duurde verschrikkelijk lang.
Wij zijn van Maastricht naar Amersfoort gefietst in een week, we hadden 2 dagen waarin we niet hoefden te fietsen en hebben erg veel van Nederland kunnen zien.

Ben je zelf ooit op fietsvakantie geweest? Of ben je nog van plan om dat ooit te doen en waarom wel of niet?

Plaats een reactie